Peter van der Poort heeft de wortels van zijn ambacht, het mimespel, in de muziek liggen. Ritmiek en muzieklessen brachten hem in aanraking met het ‘vak van beweging, emotie en verwondering’.

Gekrakeel op het Kasteel.
Foto: Website PIETRO

Hij zong en acteerde de rol van Tommy in de gelijknamige rockopera van The Who in een amateurvoorstelling (1976). Sinds 1990 is Peter van der Poort professioneel acteur met de artiestennaam PIETRO. Als oprichter van de mimegroep KOMIMIA en als solist is hij werkzaam voor vele opdrachtgevers. De meeste bekende theaterbureau’s maakten al eens gebruik van zijn diensten.

Peter speelt graag solo, maar werkte ook samen met tal van andere artiesten en acteurs.  Als solist PIETRO speelt hij een tiental verschillende soloacts met onder andere de bekende acts: ‘de Trommelaar’ en ‘Charlie Chaplin’.

Als duo, met onder andere, de Franse accordeonist Jean Pierre Hochet speelt hij acts als: ‘La Scatola Magica’  en Pinocchio en Gepetto. Met KOMIMIA speelt hij acts als ‘De familie Kommer’ en de ‘Karrousel Komique’ en met Leo Schol speelt hij tal van acts en animaties.

Als kindertheatermaker werkt hij samen met muzikant en theatermaker Timo van den Heuvel.
Sinds 2006 speelt hij met Hester Dadema in Helder Theater, Theater dat verheldert en zaken duidelijk maakt. Interactief theater voor middelbare scholen en tal van maatschappelijke organisaties.
Voorbeelden hiervan zijn de stukken ‘Multiple Choices’ over jonge mantelzorgers,  ‘Wat wil je drinken?’ over alcoholvoorlichting voor jongeren. Hierin wordt nauw samengewerkt met Novadic Kentron en de GGD. Ook is hij trainingsacteur voor diverse bedrijven en instellingen.

Via de opleidingen HBO Sociaal Cultureel Werk (met specialisaties in muziek en drama) en Psychologie aan de Universiteit van Utrecht kwam hij terecht in de welzijnssector. Als welzijnswerker, sociaal-, cultureel- en opbouwwerker in diverse gemeenten in Brabant. Als hobby zijn daar nog steeds de muziek, piano, saxofoon en atletiek. Ook is hij vader van 4 mooie dochters waarvan  er enkele ook het mimevak beoefenen. Een intensieve samenwerking met hen is een feit.  Op Bellamime vindt u meer over hen.

®Tekst Website PIETRO

Bezoektip

Pietro Mime- & Theaterproducties
Theater, jeugd en Workshop
Weidestraat 10, 4265JR GENDEREN

Voor meer informatie verwijzen wij u naar
www.pietromime.nl