BLIJF OP DE HOOGTE

Hoe bereik je ons?

Wilt u zich aanmelden als culturele organisatie? Of uw cultureel evenement aanmelden? Heel graag, ga naar de pagina Downloads waar u formulieren aantreft om uw organisatie of evenement aan te melden.

Heeft u een vraag of opmerking stuur dan een e-mail naar info@allecultuuraltena.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Ondersteuning Cultuur

Ina Schouten
0183 516100

Projectmedewerker Cultuur

Djenny Kastelijns
 0183 516100

Adviescommissie Cultuur

Grietje Zemering

Adviescommissie Cultuur

Rebecca Abbink – de Joode

Adviescommissie Cultuur van gemeente Altena

Wat ging er aan vooraf…

De voormalige gemeenten Werkendam, Aalburg en Woudrichem hadden elk op eigen wijze een cultuurraad. Met het vooruitzicht van één nieuwe gemeente begon al vroeg een samenwerking van die drie raden. Om te komen tot een gezamenlijke visie op cultuur in Altena én tot een Adviescommissie Cultuur. En beide kwamen er. In mei 2019 heeft de gemeenteraad  de Visie op Cultuur in Altena vastgesteld in de zomer van 2020 was de installatie van de Adviescommissie Cultuur een feit.

Adviescommissie Cultuur Altena
De Adviescommissie Cultuur bestaat momenteel uit negen leden, allen afkomstig uit de ‘oude’ cultuurraden en dus ook uit de verschillende kernen. De leden vertegenwoordigen zo veel mogelijk de diverse culturele disciplines en zijn benoemd voor een periode van vier jaar. Hier stellen zij zich voor.

De commissie komt zes keer per jaar in vergadering bij elkaar. Naast algemene beleidszaken en eigen initiatieven staan er vaak aanvragen voor projectsubsidies op de agenda. Over dit alles brengt de commissie advies uit aan het college.


Contactgegevens
Alle Cultuur Altena
info@allecultuuraltena.nl
www.allecultuuraltena.nl