Een gezellige vereniging uit een omgeving van Biesbosch en binnenvaart die met veel plezier muziek maakt voor/door jong en oud.

Drumfanfare Irene.
Foto: Website Muziekvereniging Irene

Drumfanfare
Het grootste onderdeel binnen Irene is de drumfanfare. Tijdens marcherende optredens wordt de fanfare gecombineerd met de drumband en heeft zo een imposante uitstraling.

Drumband
Of zij nu de koplopers van de drumfanfare zijn bij straatoptredens of een onafhankelijke show weggeven tijdens een concert, de drumband  van Irene doet u versteld staan.

Slagwerkgroep
De gezellige slagwerkgroep van Irene is gestart door enkele oud-Irene leden met als uitgangspunt het neerzetten van een goed stuk muziek, zonder de verplichtingen van optredens.

Blaaskapel
Na eerst enkele jaren als boerenkapel te hebben opgetreden, maakte de blaaskapel van Irene in 1977 een overstap naar het Egerländer genre. Bij deze omschakeling werd tevens een nieuwe naam gekozen. Geïnspireerd door het mooie en aan Werkendam grenzende Nationaal Park “De Biesbosch” werd dit de Bieswald Ländler Musikanten.

Dweilband
Sinds 2013 heeft Irene een dweilband die hun naam op een positieve manier eer aan doet, de Herrie Meuzikken. Of ze nu een evenement begeleiden of bruiloft ‘overvallen’, het wordt altijd een muzikaal feestje!

®Tekst Website Muziekvereniging Irene

Bezoektip

Muziekvereniging Irene
Muziek, muzieklessen en Jeugd

Voor meer informatie verwijzen wij u naar
www.irenewerkendam.club