Gemeente Altena ontwikkeld samen met de Bibliotheek Cultuurpunt Altena en een aantal basisscholen een programma voor muziekonderwijs in alle klassen op alle basisscholen in Altena.

Muziek op school in Altena

Gemeente Altena en de Bibliotheek CultuurPuntAltena trekken samen op om het programma ‘Muziek op school in Altena’ aan te bieden aan alle 5000 basisschoolleerlingen. Dit programma start vanaf schooljaar 2020/2021, als eerste op de basisscholen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling ervan.

Het programma ‘Muziek op school in Altena’ houdt in:

  • kinderen leren tijdens hun hele basisschooltijd, 8 jaar lang muziek in al haar verschijningsvorm kennen. Muziekaanbieders en programma’s verschillen per groep, passend bij de leeftijd van de kinderen;
  • basisscholen krijgen begeleiding in het geven van muziekeducatie. Elke school maakt een keuze uit het muziekmenu;
  • aanbieders brengen hun passie voor muziek aan nog meer mensen over, en krijgen zo de kans meer betaalde opdrachten te krijgen. Zij voeren hun lessen uit op de school zelf of op een locatie.

Andere subsidievorm

Gemeente Altena kiest ervoor om het volgen van muzieklessen te subsidiëren via het programma ‘Muziek op school in Altena’.

De andere subsidievorm houdt in:

  • voor individuele muziekles is geen subsidie meer aan te vragen;
  • kinderen die muziekles bij een muziekvereniging volgen, komen wel in aanmerking voor subsidie. De muziekvereniging regelt de subsidie van € 100 per leerling.
  • kinderen van ouders met lage inkomens of geen inkomen, kunnen een bijdrage krijgen via het www.kindpakket.nl. Voor meer informatie, neem contact op bij Stichting Leergeld West-Brabant Oost, bereikbaar via 0162 – 45 84 87 en info@leergeldwbo.nl.