Wanneer u de klompenmakerij binnenkomt, stapt u terug in de tijd. In de ontvangstruimte zijn tevens de winkel en het museum gevestigd. Wanneer u een kopje koffie wilt drinken of heerlijk wilt lunchen, gebeurt dat ook in deze sfeervolle ruimte tussen de klompen!

Activiteit bij klompenmakerij den Dekker
Foto: Website klompenmakerij

Gedurende drie generaties was de klompenmakerij eigendom van de familie van Gennip, namelijk van 1871 tot 2002. Om de traditie van dit unieke en oude ambacht levend te houden, droeg Piet van Gennip het bedrijf toen over aan de huidige klompenmaker: Peter den Dekker. Den Dekker werkte op dat moment al bijna 20 jaar lang in de klompenmakerij en heeft zodoende veel ervaring opgedaan. Samen met zijn vrouw Patricia heeft hij in 2002 een geheel nieuwe klompenmakerij gebouwd, maar wel in de oude stijl. De nieuwe klompenmakerij is gelijkvloers (tevens rolstoeltoegankelijk) en voorzien van toiletten en vloerverwarming. De klompenmakerij is verdeeld in verschillende ruimtes en zo zit alles dus onder één dak.

®Tekst Website Klompenmakerij Den Dekker

Bezoektip

Klompenmakerij den Dekker
Erfgoed, Workshop en Ambacht
Korn 28, 4271 BP Dussen
Geopend: maandag t.m zaterdag van 9.00 – 17.00

Voor meer informatie, actuele openingstijden en activiteiten verwijzen wij u naar www.klompenmakerijdendekker.nl


DEEL ARTIKEL

Struinen door de polder langs de bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Een leuke wandeling door het Brabantse Waterlinielandschap is Rondje fort Bakkerskil. De route start bij fort Bakkerskil, een fraaie bed & breakfast met een fijn terras en liggend aan het randje van Nationaal Park De Biesbosch. Een stukje van de wandeling is onderdeel van een door agrariërs uitgezette route genaamd ‘Oostwaardpad’. Een mooi initiatief waar trotse boeren hun akkerranden beschikbaar stellen voor wandelaars. De route komt langs de Papsluis, een imposant bouwwerk met een belangrijke rol in het strategisch plan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook wandel je het riviertje de Bakkerskil, soms langs een akker, soms door een klein bos.

Bezoektip

Fort Altena
Bar en terras
Tol 8, 4251 PX Werkendam
Geopend: Elke dag 11:30–21:00. Ma, di gesloten
www.fortaltena.nl
0183 – 301 329