Elly Walraven uit Dussen geeft Raku workshops met Adje van Herwijnen.

Foto: Elly Walraven, fotograaf Hans Werther.

RAKU – KERAMIEK
Aarde – Vuur – Rook   

Elly Walraven  (1957)

In 1994 ben ik begonnen met Keramische en Ruimtelijke Vormgeving bij de Stichting Kunstzinnige Vorming. Mijn begin periode was een ontdekking wat materialen zoals hout, steen, klei of in combinatie van verschillende materialen met je kan doen. Mijn voorkeur gaat uit naar handgevormde objecten. Daarnaast heb ik cursussen en workshops met o.a. Porselein Paperclay en Saggar firing  en Raku stoken gevolgd. Ik vind Raku een bijzondere techniek. Het buiten stoken in een gasoven. Het object roodgloeiend uit de oven halen en in houtzaagsel leggen. Vlammen en rook die krijgen vrij spel. Wat doet het proces met je werk en dat is zo fascinerend. Het spel met aarde, vuur en rook en water zorgt voor bepaalde effecten.

Raku betekent vreugde – geluk – verrassend

Ik merk dat het woord vreugde op zijn plaats is. Je wordt door het werken met klei en glazuren en het stoken nieuwsgierig gemaakt naar het uiteindelijke resultaat. Wat doet het proces met je werk en dat is zo fascinerend.

Met Adje van Herwijnen geef ik Raku workshops.  Heb je interesse kun je mij mailen: elly.walraven@planet.nl

Elly Walraven

Dussen

www.keramiekvanelly.nl