Geweldig cultureel nieuws: Kasteel Dussen is genomineerd voor ‘Allermooiste kasteel van Nederland’! De ANWB heeft in samenwerking met de Nederlandse Kastelenstichting en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed 50 kastelen geselecteerd en Kasteel Dussen is er één van.

Onderschrift
Foto: aangeleverd door Stichting vrienden kasteel Dussen

Wat een eer en wat fijn, deze landelijke waardering voor dit bijzondere, cultuurhistorische erfgoed, onze ‘Parel van Altena’.

Hopelijk vindt u, net als wij en nog heel veel anderen Kasteel Dussen het allermooiste en stemt u via https://www.anwb.nl/eropuit/formulier-allermooiste-kastelen. Dat kan tot en met 6 maart.

De stemming bepaalt welke kastelen in de Top 5 komen: dus hoe meer stemmen, hoe groter de kans om op de shortlist te eindigen. Een deskundige jury kiest hieruit het kasteel dat zich het allermooiste kasteel van Nederland mag noemen. De winnaar wordt maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) bekend gemaakt op de Dag van het Kasteel.

Kastelendag in Dussen is altijd al een vrolijk en feestelijk evenement, maar dit jaar hebben we mogelijk nóg meer te vieren?! Fingers crossed…