Het tekenvak is al vanaf mijn kindertijd niet weg te denken uit mijn leven.

Dauwpauw
Foto: Guusje Bertholet

In de eerste jaren van mijn drukke juridische loopbaan raakte het tekenen steeds meer naar de achtergrond. Het gevolg hiervan was dat de behoefte om het tekenvak weer op te pakken zich steeds meer aan mij begon op te dringen.  In 1999 besloot ik daarom de postacademische mastersopleiding tot medisch/wetenschappelijk illustrator  (Academie Beeldende Kunsten en Universiteit Maastricht) te gaan volgen.  Na het afronden van deze opleiding in 2005, heb ik mijn eigen bedrijf Bertholet Illustrations opgericht.  Ik maak illustraties in opdracht van de (medische) wetenschap. Afhankelijk van onder meer de wensen van de opdrachtgever  wordt afgesproken met welk medium de illustratries worden gemaakt. Dit kunnen handmatig gemaakte illustraties zijn, maar ook illustraties die met de computer zijn gemaakt of een combinatie daarvan. In dit vak is weinig tot geen ruimte van zelfexpressie. Alles moet kloppen tot in het detail.

Als tegenhanger voor dit monikkenwerk ben ik daarom ook gaan schilderen. Bij voorkeur werk ik op grote doeken. Naast portretten richt Ik mij op uitstervende culturen  en diersoorten. Deze wil ik vastleggen voordat ze verdwijnen

®Tekst aangeleverd door Guusje Bertholet

Bezoektip

Atelier
Kunst
Nijverheidsstraat 3, 4283 GW Giessen

www.bertholet-illustrations.com (illustraties)
www.guusjebertholet.com (schilderijen)