De stichting Poëzie Land van Altena is opgericht op 1 februari 2008.

Gedicht in Andel.
Foto: Facebookpagina Stichting Poëzie Altena

In 2006 is een werkgroep begonnen met de poëzieroute. Hieruit is de stichting ontstaan. Het doel van de stichting Poezie Land van Altena is om poëzie toegankelijk te maken voor iedereen. In beginsel voor alle bewoners in het Land van Heusden en Altena, maar inmiddels geniet het werk van de stichting ook ver daarbuiten goede bekendheid.

De stichting is in 2006 gestart met een bundel poëtische fietsroutes. Inmiddels zijn de groene bordjes met daarop een gedicht bekend door heel het Land van Heusden en Altena. Ze markeren bijzondere plekjes in de streek. De gedichten zijn gebundeld en uitgegeven in boekvorm als handleiding voor de vijf te fietsen routes.

Van 2007 – 2013 werden er in oktober poëzieavonden in de kerk van Eethen georganiseerd. Tijdens deze avonden presenteerden vele dichters hun gedichten. Dit waren niet alleen regionale dichters, maar ook bekende namen als Jean Pierre Rawie, Driek van Wissen (†,) Tjitske Jansen, Bart Moeyart en Joke van Leeuwen betraden dit podium.

Vervolgens zijn er projecten uitgewerkt zoals: 200 jaar Poëzie Land van Altena, Seizoensgedichten Biesbosch, Poetry4OneAltena, de Hugo de Groot Cultuurwandeling en de huldiging van Marieke Lucas Rijneveld. Inmiddels staan er dankzij deze projecten 82 gedichten op bordjes in de gemeente Altena. In de directe toekomst gaan wij Altena Poëzie Ervaring Nieuwe Stijl ontwikkelen met een aantal nieuwe projecten daarin.

®Tekst aangeleverd door de Stichting

Bezoektip

Stichting Poëzie Altena
Literatuur

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Facebook pagina https://nl-nl.facebook.com/StichtingPLvA/posts