Op 24 maart 2021 is de Stichting “KunstinAltena” opgericht. De stichting heeft als doel om in de gemeente Altena kunstactiviteiten te stimuleren en te organiseren en deze meer toegankelijk te maken voor een breder publiek. Bijzondere aandacht verdient daarbij de groep jeugd en jongeren.

KunstinAltena.
Foto: Aangeleverd door St. KunstinAltena

Bij het stimuleren en organiseren van kunstroutes, exposities, open ateliers en andere kunstactiviteiten zoekt de stichting de samenwerking met kunstenaars en galeries.

Kunstenaars en galeries van zowel binnen als buiten de gemeente Altena hebben de mogelijkheid om, op uitnodiging van de stichting, daaraan deel te nemen.

De stichting richt zich in haar activiteiten primair op beeldende kunst. Dat sluit echter niet uit, inspelend op maatschappelijke ontwikkelingen, dat de stichting zich in haar activiteiten ook richt op een breder kunstaanbod.

Waar dat mogelijk en gewenst is, beoogt “KunstinAltena” samen te werken met stichtingen en instellingen die in de gemeente Altena ook actief zijn op het terrein van kunst en cultuur.

De oprichting van de stichting ‘KunstinAltena” is het resultaat van het initiatief van een aantal mensen die reeds jarenlang vóór 1 januari 2019 (de fusiedatum) in de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem actief zijn geweest in de Stichting Kunstroute Woudrichem, de Werkgroep Kunstroute gemeente Werkendam of de Werkgroep Kunstroute Aalburg. Drijfveer bij hen is vooral om in de organisatie van de kunstactiviteiten aan te sluiten op de schaal van de nieuwe gemeente Altena met haar ruim 56.000 inwoners in 21 kernen. Het gemeentebestuur heeft laten weten de activiteiten van “KunstinAltena’ te willen ondersteunen en de ontwikkelingen met belangstelling te zullen volgen.

Het bestuur van de stichting bestaat uit Ton Damen (voorzitter), Nel Boer (secretaris) en Dick van Herwijnen (penningmeester). De andere initiatiefnemers zijn Adje van Herwijnen-Verschoor, Elly Walraven, Jaap Hartman, Johan Roodnat, Hans Werther en Ad Los.

Anja de Koning heeft vanuit de Stichting Kunstroute Woudrichem meegewerkt bij de voorbereidingen voor de oprichting van “KunstinAltena”.

®Tekst St. KunstinAltena

Bezoektip

Kunst in Altena
Beeldende kunst

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.kunstinaltena.nl