Struinen door de polder langs de bunkers van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Wat begon als een kleine dorpsfanfare, is anno 2020 uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft en een graag geziene gast is op taptoes in binnen- en buitenland.

Showkorps Wilhelmina in Brussel.
Foto: Werkendam.net

Jeugdshowkorps Wilhelmina
Bestaat uit een enthousiaste groep variërend in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Er vindt jaarlijks een doorstroom naar het Showkorps van Wilhelmina plaats. Hierdoor start het Jeugdshowkorps aan het begin van elk seizoen weer met een betrekkelijk nieuwe groep. Dit neemt niet weg dat er ieder jaar een nieuwe, enthousiaste groep staat, een kweekvijver waar de vereniging trots op is.

Showkorps
Showkorps Wilhelmina is een show- en drumfanfare die in 1918 zijn oorsprong vindt. Er wordt opgetreden tijdens taptoes, streetparades, avondvierdaagsen en concoursen. Het korps telt circa 40 enthousiaste amateurmuzikanten. Bij de blazerssectie wordt trompet, bariton, trombone, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, bariton-saxofoon en sousafoon bespeeld. De slagwerksectie bestaat uit snare-drums, cymbals en een base.

®Tekst Website Showkorps Wilhelmina

Bezoektip

Showkorps Wilhelmina
Jeugd en Drumfanafre
Nanningh Keyserstraat 2, 4253 EP Sleeuwijk (repetitie locatie)

Repetitie:
Het Jeugdshowkorps repeteert op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Het slagwerk repeteert op dinsdagavond van 18.30 – 19.45 uur.

De drumfanfare repeteert op de donderdagavond van 20.10 tot 22.10 uur. Het slagwerk repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.showkorps-wilhelmina.nl