Onderin de molen is een gezellige molenwinkel ingericht waar de in eigen beheer gemaakte ambachtelijke molenproducten gretig aftrek vinden. ‘Assie draait, issie open’ is de slogan van de molenaar!

De molen maalt zonder zeilen, het waait hard!.
Foto: Website Molenstichting LvHa

Deze ronde stenen stellingmolen werd in 1838 gebouwd voor rekening van Willem en Reinier Ambrosius, als opvolger van een 16e eeuwse houten standerdmolen. Op een landkaart uit 1798 blijkt dat deze op dezelfde plaats stond. De molen werd gebouwd door meester-timmerman en molenmaker T.C. Snels uit Waalwijk en metselaar J. Verkuijl uit Veen, voor de som van achtduizend gulden en werd ingericht met twee koppels maalstenen. De bouw duurde slechts dertien weken, en de stenen voor de romp werden per beurtschip over de Maas aangevoerd. In 1924 emigreerde de molenaarsfamilie Ambrosius naar Zuid-Afrika en kwam de molen in handen van de familie Van Ballegooijen, die het bedrijf voortzette.

Lees meer over de geschiedenis op de website van de Molenstichting.

®Tekst Webpagina De Hoop

Bezoektip

Molen de Hoop
Erfgoed en winkel
Maasdijk 381, 4264 AR Veen

Bezoekmogelijkheid: Zaterdag van 10 tot 18 uur, en verder wanneer de wieken draaien (vrijwel dagelijks). De molen is op zondag gesloten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar
www.molensheusdenenaltena.nl