Bert Kinderdijk kreeg zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort in de richting autonome vormgeving. Zijn werk bestaat uit schilderijen, ruimtelijk werk, mixed media, installaties en decors.

Decoratief Schilderij
Foto: Website Bert Kinderdijk

Bert Kinderdijk (Baarn 1952) werkte van 1975 tot 1993 als kunstschilder in Soest. In deze periode was zijn werk in galeries in Soest, Amsterdam, New York en Athene te zien. De objecten en taferelen die Bert Kinderdijk schildert kunnen worden getypeerd als ‘doorleefd’. De alledaagsheid van de objecten en de sporen van slijtage roepen het idee op dat ze veel meegemaakt hebben. Kinderdijk behoort tot de hedendaagse realisten en hij nam in 2002 en 2004 deel aan de Realisten tentoonstellingen in museum Møhlmann.

Bert Kinderdijk ruilde in 1993 de provincie Utrecht in voor Overijssel en hij verhuisde in 2000 naar Antwerpen. Hij richtte het bedrijf ‘Kunstcop’ op, een bureau voor kunst en decor waarin hij zich toelegde op kunst in opdracht en het ontwerpen van decors en interieurs. Dit gaf financiële vrijheid om ook verder te gaan met experimenteren en het ontwikkelen van zijn autonome kunst. Voor zijn werken gebruikt hij acrylverf, olieverf, hout, metaal, kunststof en steen.

®Teksten Wikipedia en www.eennieuws.nl

Bezoektip

Fort Altena
Bar en terras
Tol 8, 4251 PX Werkendam
Geopend: Elke dag 11:30–21:00. Ma, di gesloten
www.fortaltena.nl
0183 – 301 329