Na diverse cursussen en workshops boetseren en draaien heeft Heleen de driejarige opleiding tot keramiste gedaan bij de SBB in Gouda. Daarna volgde zij daar nog een specialisatiejaar in glazuren.

Gecombineerd werk uit 2018.
Foto: Website Heleen Colijn

Inmiddels heeft zij een atelier bij Verhoeven verf en wand. Hier is zij drie dagdelen in de week actief bezig, waarbij het pure handwerk voorop staat.

Inspiratie
Lijnenspel in de architectuur, maar ook in de natuur zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen. Hierbij speelt schaduw evenals de herhaling/ritme een belangrijke rol. Veelal is een basisvorm haar uitgangspunt om verder te gaan. De driehoek is haar favoriet.

Werkwijze
Het ontwerp wordt eerst van karton gemaakt. Hiermee creëert zij variaties die tot iets origineels leiden.  Na het uitwerken met karton volgen vele proeven in het klein met klei. Ze experimenteert hoever ze met de klei kan gaan. Ook worden er dan al kleurproeven gemaakt. Hierna volgt het uiteindelijke werkstuk of een serie werkstukken. De kleur is ondergeschikt aan de vorm.

Draaien
Textiel en keramiek hebben altijd haar interesse gehad. Ze vindt de combinatie van deze twee, het harde en zachte van de materialen, een geweldige uitdaging. Van het draaien van een simpele vorm tot het verfraaien van de vorm door middel van glazuren, lijnen, draad, stof of roestvast staal. Ook bij dit lijnenspel kan de schaduw weer een rol spelen.

®Tekst Website Heleen Colijn

Bezoektip

Atelier Heleen Colijn
Beeldende Kunst en Worskhops
Heerlijkheidstraat 18. 4283 GL Giessen

Voor meer informatie verwijzen wij u naar
www.heleencolijn.nl