Jacoba Cultuurhuis te Woudrichem

Het Jacoba Cultuurhuis is gevestigd in het Jacoba van Beierenhuis. Dit huis is in 1418 in opdracht van Jacoba van Beieren, gravin van Holland, gebouwd. Zeshonderd jaar na de bouw kreeg het huis in februari 2019 een nieuwe functie: het Jacoba Cultuurhuis. De huidige bewoner Chris van de Kuilen heeft dit samen met zijn oud-leerling Carola Loeve uit Hardinxveld – Giessendam opgezet. Chris (pianist) en Carola (muziekdocent) zijn grote liefhebbers van kunst en cultuur. 

In het Jacoba Cultuurhuis organiseren Carola en Chris allerlei muzikale activiteiten zoals muzieklessen, concerten, lezingen en cursussen voor alle leeftijden. Ook andere cultuurgerelateerde activiteiten zijn welkom, zij kunnen de kapel en de nodige voorzieningen huren. 

Een terugkerende hit is de cursus ‘Muziek voor de allerkleinsten’ waarbij kinderen van 1,5 tot 4 jaar samen met hun (groot-)ouder of verzorger een 8-weekse cursus volgen waarin spelenderwijs muziek maken centraal staat. Daarnaast bieden zij ook piano-, zang- en vioollessen aan en verzorgen zij diverse muzieklessen en -projecten op de basisscholen in de gemeente Altena.

Hun concertserie in de 17e-eeuwse kapel van het pand heeft inmiddels een vast publiek opgebouwd, maar er is altijd plek voor nieuwe mensen. “Het is fijn om steeds nieuwe mensen te ontmoeten en te merken dat mensen het prettig vinden om dicht bij huis en kleinschalig concerten te kunnen bezoeken.” Omdat Chris en Carola steeds proberen om nieuwe en vernieuwende muzikanten binnen te halen, is er voor ieder wat wils.

Chris en Carola hopen in het land van Altena een plek te creëren waar kunst en cultuur tot leven komen. Kwaliteit staat daarbij voorop. 

Kijk voor meer informatie over alle activiteiten en de docenten op www.jacobacultuurhuis.nl en voor contact kunt u mailen naar info@jacobacultuurhuis.nl

Adres:
Molenstraat 2
4285 AB Woudrichem

Foto aangeleverd door het Jacoba Cultuurhuis