De stichting Deltaconcerten en het Biesbosch Museum willen u graag uitnodigen voor een heel speciaal evenement.
Op 9 juli aanstaande ’s avonds organiseert de stichting Deltaconcerten op het Biesbosch MuseumEiland in samenwerking met het Biesbosch Museum een concert dat u een unieke muzikale natuurbeleving zal geven.

Foto; http://vivelevoyage.nl/biesbosch-natuur-in-nederland/biesbosch-natuur-in-nederland-zonsondergang/

Op het terras van het Biesbosch MuseumEiland treedt Quartet Quinetique op. Zij hebben een programma geschreven speciaal voor de zonsondergang. Op deze plek met uitzicht op de prachtige Biesbosch begeleidt het strijkkwartet de zon tijdens het zakken. De verschillende stukken zijn op zo’n manier gecomponeerd dat ze tot op de minuut aansluiten bij de verschillende schakeringen van de zonsondergang.

Dit midzomeravondconcert maakt deel uit van het programma van de Stichting Deltaconcerten. De stichting wil in het decor van de delta natuur en muziek bij elkaar brengen. Natuur in het algemeen en water in het bijzonder vormen de inspiratiebronnen voor de programmering.
In 2021 was het 600 jaar geleden dat een groot gedeelte van de Nederlandse delta ontstond door de alles verwoestende St. Elisabethsvloed (1421). Dat wordt dit jaar groots gevierd met diverse activiteiten, waaronder de Deltaconcerten. De hoofdconcerten vinden plaats op 3 september, matinee en avond, op de unieke locatie van het UNESCO Wereld Erfgoed Kinderdijk. Op 9 juli is de aftrap in de Biesbosch met dit zonsondergangconcert door Quinetique.

Programma De avond start met Nico van Lent, professioneel verhalenverteller. Hij vertelt het verhaal van Jan, die 600 jaar geleden werd overvallen door de St. Elisabethsvloed. Welke gevolgen had dat voor hem, zijn zoons en de Groote Waard? Vervolgens kan iedereen het Biesbosch Museum bezoeken, waar momenteel ook een tentoonstelling is over 600 jaar Elisabethsvloed, de kracht van het water. Het museumcafé is open om drankjes te halen. Om 21.40 uur, een kwartier voor de zon gaat zakken, begint het concert, dat ongeveer een uur duurt.
Tijd: 20.30 – 22.40 uur (inloop, Museumcafé Biesonder open vanaf 20.00 uur) Plaats: Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, 4251 MR Werkendam Meer informatie https://www.deltaconcerten.nl/zonsondergangsconcert_biesbosch/
Nooit hoorde je de zon zó ondergaan Quartet Quinetique heeft een uniek programma geschreven met stukken waarin de specifieke fasen van de zonsondergang weerklinken. De geleidelijke verandering van licht en lucht zorgt samen met de speciaal hierbij gecomponeerde muziek voor een magische ervaring. Kom dat meebeleven! Ga samen met Quinetique op deze weergaloze reis van het licht naar het donker. Nooit hoorde u de zon zó ondergaan.
Wij ontmoeten u graag op 9 juli ’s avonds om samen te ervaren hoe op deze speciale plek in de Biesbosch muziek en natuur elkaar versterken tijdens de zonsondergang.
Met vriendelijke groet,
Stichting Deltaconcerten
Jan Heijkoop / voorzitter