In 1980 bedacht Janus Baks dat de historie van de riviervisserij in Woudrichem niet vergeten mocht worden. Hij richtte daarom in 1980 Stichting ‘de Oude Vissershaven’ op.

Visserijdagen 2019
Foto: Facebookpagina Visserijdagen

Het officiële doel van de stichting staat in de statuten als volgt omschreven: “het inzicht in de binnenvisserij in Nederland (en de riviervisserij in het bijzonder) te bevorderen, maar ook om in dit kader een cultuur historisch overzicht te bieden aan iedereen die geïnteresseerd is!”

Dit proberen zij te realiseren door de Woerkumse Visserijdag te organiseren. Een evenement dat door mensen van heinde en verre bezocht wordt. Eéns in de drie jaar verandert Woudrichem, in samenwerking met vele vrijwilligers, verenigingen, stichtingen, sponsors en gemeentelijke instellingen, in de oude vissersstad van weleer! Het tonen van de authentieke vissersvloot, inclusief de volledig gerestaureerde vishaler door de gelijknamige stichting en het demonstreren van oude ambachten en vistechnieken met onder andere de ‘Galg” door Stichting Historische Stadshaven Woudrichem en het Visserijmuseum, vormen de hoogtepunten van deze dagen.

®Tekst Website St. Evenementen Woudrichem

Bezoektip

Visserijdagen
Erfgoed, Cultuur en Evenement
Vesting Woudrichem

Voor meer informatie, actuele openingstijden en activiteiten verwijzen wij u naar www.visserijdagen.nl