Na 2 Corona-jaren kunnen we weer het toneel op! Met onze nieuwe jaarproductie: Rain Man.
Een komisch drama.

Rain Man. Een film die opgeslagen zit in ons collectieve geheugen. Wie herinnert zich niet de fenomenale Dustin Hoffman als autist Raymond en Tom Cruise als zijn inhalige broer Charlie.

TG YrroS! uit Altena brengt deze wereldberoemde personages tot leven, in het theater.

Foto: aangeleverd door Theatergroep YrroS!

Even het geheugen opfrissen. Na het overlijden van zijn vader komt zakenman Charlie er achter dat zijn onbekende broer Raymond de miljoenenerfenis krijgt. Om aan het geld te kunnen komen, moet hij vriendschap sluiten met zijn zwaar autistische broer. Charlie neemt Raymond mee op een roadtrip naar Los Angeles. Uiteindelijk beseft Charlie hoe geldzuchtig hij is en betert hij zijn leven. Raymond gaat weliswaar terug naar het tehuis maar hij is een broer rijker.

TG YrroS! neemt je mee in een verhaal over de kracht van kwetsbaarheid. In deze tijd van extremen toont Rain Man ons de waarde van authenticiteit en open staan voor de ander.

Het theaterscript is de Nederlandse vertaling die Jibbe Willems maakte van het origineel van Dan Gordon.
De regie is in handen van Martine Werners, de initiator van dit stuk voor de YrroS!-jaarproductie. Ze heeft met haar eigen visie op het stuk ook videograaf Astrid van der Velde aan YrroS!-boord gehaald. Dat belooft de bezoeker een heel bijzondere voorstelling waar spel en filmbeeld elkaar verrassend versterken. Sinds november repeteren we werkelijk met de 4-koppige spelersgroep, die in totaal 13 personages neerzet, wat mede mogelijk wordt gemaakt door de voor YrroS! nieuwe combi van spel en beeld.

Spelers:  Lida Hagenaars, Tom Manussen, Eric Schopman, Jacky van der Vleuten.
Regie: Martine Werners
Videograaf: Astrid van der Velde

Speeldata: 6,7,8,13,14,15 mei 2022 (vrijdag- & zaterdagavonden, zondagmiddagen)

Speellocatie: Theater Peeriscoop – Boerenstraat – Gorinchem. Je wordt ontvangen met koffie en thee en bent van harte welkom voor de nazit in hun gezellige foyer.

Kaartverkoop:  www.yrrostheater.com en www.peeriscoop.nl

Kijk voor meer info op www.yrrostheater.com (en subpagina’s Rain Man) en meld je aan voor de ‘vriendenbrief.’ YrroS!-vrienden, dan word je op de hoogte gesteld van nieuwe YrroS!-initiatieven.