U I T N O D I G I N G

Met trots nodigen wij u uit voor de opening van onze nieuwe tentoonstelling
Walking the Fields of Dreams.

Zondag  26 november 2023  15.00 – 18.00 u

Afbeelding aangeleverd door Visavu

Deze zorgvuldig gecureerde tentoonstelling laat werk zien van Aron Demetz (1972, I),
Dov Ganchrow (1970, IL/VS) en Hans Lemmen (1959, NL/B), geen onbekenden in de wereld van kunst en design.

Deze drie kunstenaars uit verschillende landen, ieder vanuit zijn eigen discipline, hebben elkaar gevonden in hun gedeelde fascinatie voor de prehistorie. Waar anders in de geschiedenis dan aan het begin van de mensheid, kan de vraag naar de plaats van de mens in de wereld beter worden gesteld?

Het werk van Aron Demetz  werd tweemaal geselecteerd voor de Biënnale van Venetië. Naast een solo-expositie in het archeologische museum van Napels waren er tal van andere presentaties in Europa, Amerika en Azië en is zijn werk opgenomen in kunstcollecties wereldwijd.

Dov Ganchrow is productdesigner en universitair hoofddocent aan de Bezalel Academy of Arts and Design in Jeruzalem. Hij exposeerde in musea wereldwijd, waaronder ook in het MOMA in New York. Zijn objecten werden getoond in het Parijse Centre Pompidou en het Museum of Arts and Design (MAD) te New York, welke beide zijn werk in hun vaste collectie hebben.

Hans Lemmen is tekenaar/schilder en maakt beelden, onder andere in de openbare ruimte. Zijn werk werd getoond in tentoonstellingen in musea in binnen- en buitenland zoals o.a. het Gemeentemuseum Den Haag en het Bonnefantenmuseum Maastricht. Daarnaast is zijn werk te vinden in business- en privé-collecties, o.a. in die van de Britse kunstenaar Damien Hirst.

De eerste presentatie van het samenwerkingsproject van deze drie kunstenaars bij galerie Visavu in Woudrichem is de aanvang van een reeks tentoonstellingen die musea in binnen- en buitenland zal aandoen.

Luc Amkreutz, bijzonder hoogleraar Public Archaeology bij de Faculteit Archeologie, Universiteit Leiden en Curator Prehistorie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, zal de tentoonstelling inleiden en officieel openen op zondag 26 november om 16.00 uur.
De galerie zal die middag geopend zijn van 15.00 – 18.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere tentoonstelling onder het genot van een hapje en een drankje te komen bekijken!

Judith Hopstaken en Mariëtte van der Ven

De tentoonstelling Walking the Fields of Dreams bij Galerie Visavu zal te zien zijn van 26 november 2023 t/m 21 januari 2024.

Locatie: Vissersdijk 35b
Woudrichem
06-42584201
www.visavu.nl