Zaterdag 18 september en zondag 19 september is de eerste tentoonstelling van Stichting KunstinAltena. De kunstenaars voor deze openings-tentoonstelling komen allen uit de gemeente Altena.

Kunst in Altena.
Foto: Facebookpagina Kunst in Altena

Zowel het gemeentehuis, als ook Hollywoud staan in het teken van de kunst: kunst van eigen bodem.
De bedoeling is om uit elke kern een kunstenaar te vragen mee te doen. Inmiddels hebben 18 kunstenaars die woonachtig en werkzaam zijn binnen de gemeente Altena, toegezegd hun werk op die twee dagen te willen exposeren in het gemeentehuis en in de bioscoop. Het gaat hierbij om schilderijen, foto’s, keramiek, sieraden en ruimtelijke objecten.

Het evenement biedt de bezoekers naast de expositie van het werk van de deelnemende beeldend kunstenaars ook een omlijstend programma van muziek en theater. Rondom het gemeentehuis en Hollywoud zijn er optredens van muzikanten en theatermakers uit Altena. Hans Blijenberg en Jan Vos en ook de Vale Gieren laten van zich horen. De theatermakers van Yrros verrassen de bezoekers op de zondagmiddag met hun eigenzinnige en bijzondere spelmomenten.

Van 11 tot en met 19 september is het Liniepad Festival als ‘Ode aan het Landschap’. Een speciale fiets/wandelroute verbindt het Gemeentehuis en Hollywoud met het Liniepad en de forten van de Hollandse Waterlinie.

®Tekst aangeleverd door Stichting Kunst in Altena

Bezoektip

Altena in Beeld
Tentoonstelling

Gemeentehuis van Altena, Sportlaan 170, Almkerk
Service Bioscoop Hollywoud, Sportlaan 59, Almkerk

Geopend: 11:00 – 17:00
www.kunstinaltena.nl