L’Altra Venezia, muziek van Venetiaanse meesters uit het begin van de 18e eeuw

Op zaterdagavond 30 april a.s. treedt het ensemble Scaramuccia op in de kerk van Uitwijk. Het ensemble vertolkt tijdens het concert de première van acht ‘vergeten’ werken van verschillende Venetiaanse componisten zoals, Giorgio Gentili, Diogenio Bigaglia en Tomasso Albinoni, die aan het begin van de 18e eeuw leefden en werkten in Venetië.

Foto: aangeleverd door PG Uitwijk

Scaramuccia bestaat uit Javier Lupiañez, barokviool; Inés Salinas, barokcello en Patricia Vintém, klavecimbel.  Het ensemble wil vergeten gewaande kamermuziek hernieuwde aandacht geven.     ñez en Tomoe Badiarova (violen), David Alonso Molina (alto), Roberto Alonso Álvarez (cello) en Patrícia Vintém (clavecimbel). Zij zijn allen historisch geschoolde musici. Het ensemble heeft de laatste jaren tijdens festivals en optredens in o.a. Nederland, België, Spanje, Portugal, Italië en Slovenië veel waardering gekregen voor de wijze waarop zij oude klassieke muziek weten te vertolken. Ook werden opnamen gemaakt voor de Nederlandse Radioconcertzender en Radio 4.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk aan het Kerkplein in Uitwijk is open vanaf 19.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt €15 euro (inclusief koffie/thee). Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.