Het achtste Liniepadfestival brengt dit jaar een Ode aan het Landschap van de Waterlinie.

Logo Liniepadfestival
Foto: Website Liniepadfestival

Het Liniepadfestival wordt gehouden van 11 tot en met 19 september en verbindt het weekend van Open Monumentendag met het eerste kunstweekend van stichting Kunst in Almkerk. De Hollandse Waterlinies met ‘water als bondgenoot’ hebben ook het landschap in onze streek gevormd met zijn forten, bunkers en inundatiegebieden.

Tijdens het Liniepadfestival wordt kunst getoond langs het Liniepad en als drijvende galerie in de Zevenbansche boezem. Ook de bunkers langs het pad kunnen worden ingezet voor kunstuitingen, zoals in voorgaande jaren de breibunker, de bunkerbieb en exposities rondom de bunkers en de twee watermolens langs het Liniepad. In het voormalige gemaaltje worden opnieuw workshops Hollandse landschappen schilderen gehouden. In remise D op Fort Altena wordt eveneens kunst getoond als ‘ode aan het landschap’.

Het Liniepadfestival verbindt dit jaar de twee weekenden van Open Monumentendag op 11 en 12 september met het weekend van 18 en 19 september als de eerste kunstroute van stichting Kunst in Altena wordt gehouden in en rond het gemeentehuis in Almkerk.

Een speciale fiets/wandelroute verbindt het gemeentehuis met het Liniepad en de forten van de Hollandse Waterlinie. Ook de Water(linie) toren van Uppel is in beide weekenden te bezichtigen. De bovenste verdieping van de toren biedt een prachtig uitzicht op het Linielandschap. De route voert langs kunst in de openbare ruimte in de dorpen in de omgeving en de tijdelijke kunst langs het Liniepad.

®Tekst Website Liniepadfestival

Bezoektip

Liniepadfestival
Cultuur en kunst

Voor meer informatie verwijzen wij u naar
www.liniepadfestival.nl