De lezing van muziekhistoricus Pieter Bakker ‘Stravaganza Musicale Fiorentina’ in kasteel Dussen gaat niet door op woensdag 17 november, maar zal op een andere datum worden uitgevoerd. Volg berichtgeving hierover op www.kasteel-dussen.nl.

Muziekhistoricus Pieter A. Bakker opent een korte lezingenreeks in Kasteel Dussen. Hij het publiek mee naar het hof van De Medici in Florence rond 1600, daar waar de basis werd gelegd voor onze huidige opera. Bakker weet hierover op enthousiaste wijze te vertellen en onderstreept dat met beeld en muziek. Een mooie gelegenheid om -nog?- meer te weten te komen over de oorsprong van de opera.
Arjan Vader belicht op 9 februari de kunsthistorische kant van dit verhaal…

Foto: website kasteel Dussen

De lezing ‘Stravaganza Musicale Fiorentina’ geeft een mooi beeld van het Italië aan het begin van de Renaissance. En dan met name van Firenze, met de daar heersende, schatrijke familie De Medici. Die spaarde kosten nog moeite om zich groots te profileren en haalde de beste wetenschappers en kunstenaars naar het hof. Met onder andere als resultaat: een coproductie van schilders, couturiers, dichters, dansers, componisten en technici. Samen experimenteerden zij er flink op los en alles werd uit de kast gehaald om de toeschouwer diep te raken. Zo ontstond een spectaculaire vorm van muziektheater. En werd de basis gelegd voor het muziekdrama, de opera.

Entree: €10,- (Met vriendenpas €7,-)
Reserveren: De lezing van muziekhistoricus Pieter Bakker ‘Stravaganza Musicale Fiorentina’ in kasteel Dussen gaat niet door op woensdag 17 november, maar zal op een andere datum worden uitgevoerd. Volg berichtgeving hierover op www.kasteel-dussen.nl.
In navolging van overheidsmaatregelen: toegang met vaccinatie-, test-, of herstelbewijs.

www.kasteel-dussen.nl
www.musicadocet.nl
www.culturabile.nl

®Tekst Website Stichting Vrienden Kasteel Dussen