AELSE DAG
In het mooie Andel aan de afgedamde maas, organiseert Andels Fanfare Corps jaarlijks de Aelse Dag gehouden op de zaterdag voor Pinksteren.

Sfeerimpressie Aelse Dag
Foto: aangeleverd door de organisatie van de Aelse Dag

Het centrum van Andel, bij de Romboutstoren is het kloppend hart van deze dag. In de aangrenzende straten zijn ieder jaar weer de gezellige warenmarkt, rommelmarkt en kofferbakverkoop te vinden. Alle activiteiten zijn bij de Romboutstoren, waar elk jaar weer iets anders te doen of te zien is.

De Jaarmarkt
Sinds 1976 is de warenmarkt een vast onderdeel van de Aelse dag. De straten nabij de Romboutstoren worden gevuld met zo`n 100 marktkramen en standplaatsen. Tegen een decor van de prachtige leilinden proberen marktkooplui hun verschillende producten, al dan niet met veel lawaai, aan de man te brengen. Ook vrijwilligers voor goede doelen en verenigingen zijn op de markt vertegenwoordigd om hun clubkas te spekken.

Iedereen kan deelnemen aan de rommelmarkt of kofferbakverkoop om voor oude bruikbare `rommel`, `afdankertjes` en nog bruikbare tweedehands spulletjes een nieuwe eigenaar te vinden.

En verder
Op de Aelse Dag worden de kinderen beslist niet vergeten. Zij kunnen zich vermaken in de kinderattracties en op het springkussen. Door zich te laten schminken kunnen zij er op de markt ook nog eens heel gaaf uitzien.

Midden in het evenemententerrein ligt een Jeu de Boules-baan. Kom eens aanlopen om een balletje te gooien, iedereen kan meedoen. Heb je geen Jeu de Boulesballen? Geen probleem want er zijn Jeu de Boulesballen aanwezig.

Een gezellig dorpsplein
Op het dorpsplein bij de karakteristieke 14e eeuwse Romboutstoren met bakstenen torenspits is een gezellig terras met zitjes, barretjes en eettentjes. Hier bent u de hele dag welkom om tussendoor te genieten van een drankje, gezellig bij praten met oude bekenden of gewoon omdat het kan.

Kijk voor info op: www.aelsedag.nl
Facebook: facebook.com/aelsedag.andel
email: marktmeester@aelsedag.nl